Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добро начало на уикенда за Мерцедес

Добро начало на уикенда за Мерцедес

83
0

Двамата германски пилоти на Мерцедес завършиха деня на пета и шеста позиция. Нико Розберг зае по-предното място с изоставане от 0,932 сек., а Михаел Шумахер бе на почти половин секунда зад съотборника си.

„Нормален петъчен ден“, лаконично започна Розберг. „Успяхме да се справим с множеството проблеми, с които се борихме във Валенсия. Свършихме добра работа по настройките, като оптимизирахме работата по аеропакета.Не е лесно да се извлече максимума. Поради тази причина смятам, че постигнахме значителен напредък днес. Мисля, че намерихме правилната посока.

Скоростта ни следобед бе много добра и мисля, че сме постигнали максимума. Харесвам новата част и като цяло смятам, че пистата е чудесна.“

„Денят премина според очакванията ни“, обясни от своя страна Шумахер. „Изглежда, че новостите по колата ни определено са стъпка в правилната посока.

Но нещата седяха и в петък във Валенсия по същия начин и затова мисля да изчакам и утрешния ден, за да си направя по-удачни заключения.

Новата част на пистата определено е интересна. Доста плавна и бърза е, но няма възможност за изпреварване там, което е жалко. Неравностите на Аби правят живота на всички тежък и днес всички бяха принудени да работят здраво с воланите там. Вероятно ще е и основна тема на събирането на пилотите.“

„Позитивен ден за нас“, радваше се шефът на екипа, Рос Браун. „Но и преди сме имали хубави петъци, които не са оправдавали надеждите. „Колата не е никак лоша и си мисля, че последното ни осъвременяване на болида е помогнало да решим проблема с температурата на гумите, който имахме във Валенсия.

И двамата ни пилоти бяха много доволни от скоростта си в дълги серии с много бензин. Имаше силни пориви на вятъра, които определено са повлияли на събраните данни, но имаме доста информация за анализиране.“