Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добро представяне на Уилямс и Макларън в последния ден на Херес

Добро представяне на Уилямс и Макларън в последния ден на Херес

80
0

Само колите на отборите на Уилямс и Макларън тестваха днес на пистата Херес в Испания. Времената и на двете коли днес говорят, че тимовете започват да напипват правилната посока на развитие, въпреки че до първия старт от новия сезон остава само седмица.

Днес Уилямс FW31 бе пилотиран от Казуки Накаджима, който даде най-доброто време за тази седмица на Херес – 1:17.494, подобрявайки постиженията, дадени през предишните дни от отборите на Браун и Рено. Пилотът на Макларън, Хейки Ковалайнен, също успя да слезе под една минута и осемнадесет секунди, като по този начин контрира до известна степен твърденията, че Макларън далеч не са подготвени за състезанието в Мелбърн.

Причината за доброто представяне на финландеца с МР4-24 са нови компоненти, които пристигнаха снощи от технологичния център на Макларън.

Времето днес не поднесе изненади и Накаджима, и Ковалайнен направиха съответно 104 и 84 обиколки. Тяхната следваща проява ще бъде направо на свободните тренировки на Гран При на Австралия на пистата Албърт Парк следващия петък.

Ето и времената на двамата пилоти от днес:

1. Kазуки Накаджима, Уилямс FW31, 1:17.494
2. Хейки Ковалайнен, Mакларън MP4-24, 1:17.946