Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договорите на Пирели за 2014 г. ще са готови до две седмици

Договорите на Пирели за 2014 г. ще са готови до две седмици

44
0
Пол Хембри

Договорите на Пирели с отборите от F1 и FIA ще са готови до две седмици, каза моторспорт директорът на компанията Пол Хембри. Той също така добави, че вече е подписал с някои от екипите.

След проблемите със силното износване на гумите този сезон, липсата на тестове, на които да се намерят решения на въпросите и краткия срок, до който данните за смесите за 2014 г. трябва да се предоставят на отборите (1 септември 2013 г.) имаше спекулации, че Пирели може да се оттегли от спорта. Според изказването на Пол Хембри обаче това няма да се случи.

Подписахме споразумение с по-голямата част от отборите – каза Хембри пред италианския вестник La Gazzeta dello Sport. – До две седмици трябва да завършим договорите, така че ще останем във Формула 1.

Хембри се надява догодина да бъдат предвидени допълнителни тестове, за да има възможност да се развият новите гуми.

Казваме, че това е стъпка напред за нас, въпреки че най-добре би било да имаме два отбора, които да се редуват и само да тестват гумите. От опит знаем, че по време на изпитанията, когато се представя нова кола, можем да научим много малко.

Последните критики към Пирели бяха от страна на екипа на Лотус, според който изборът на гуми за състезанията във Великобритания и Унгария е прекалено консервативен. Гумите за Силвърстоун ще са хард и медиум, а Хембри мисли, че този избор няма да реши проблема с износването на смесите на някои отбори. Броят на питстоповете, които Пирели предвиждат за надпреварата, ще е между 3 и 4.

Нека не забравяме, че колите са по-бързи от това, което очаквахме по-рано през сезона. Нашите компоненти са по-агресивни отколкото през 2012 г. Тези коли все още са агресивни към гумите. Вярно е, че Лотус са по-добри, когато е топло. Ние очакваме типично време на Силвърстоун с облаци, студ и малко дъжд – допълни Хембри.