Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доктор Хартщайн ядосан на ФИА

Доктор Хартщайн ядосан на ФИА

83
0
Гари Хартщайн,доктор Гари Хартщайн

Бившият главен лекар във Формула 1 Гари Хартщайн изрази сериозно недоволство спрямо ФИА.

Още през ноември лекарят разкри в Туитър акаунта си, че е освободен от длъжността, която заема. Според неговата информация решението договорът му в F1 да не бъде подновяван било взето от президента на ФИА Жан Тод и президента на медицинската комисия към федерацията. Тогава докторът отбеляза, че не е наясно с причините. Снощи обаче той буквално избухна онлайн и написа следното:

– Мина известно време, но съм сериозно ядосан. Може да започна кръстоносен поход, за да получа някои отговори или да получа ш______а си работа обратно, или да оповестя на света какво НАИСТИНА се случва откъм медицинската страна във ФИА. Разберете следното: не съм огорчен или тъжен, сериозно съм ядосан. А това е лошо. Не съм сигурен кога или къде, но се събират тъмни облаци.

По-късно добави, че „сега всички трябва да сме спокойни“, както и че пише „обичайните глупости няколко седмици, докато видим къде се намираме“.

57-годишният Хартщайн е американец. Той работеше с починалия по-рано тази година професор Сид Уоткинс от 1997 г. и замести изцяло британеца във Формула 1 през 2005 г.