Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доктор Тайсен много доволен от деветте точки

Доктор Тайсен много доволен от деветте точки

42
0

BMW Заубер защити второто си място в шампионата на конструкторите, след като Роберт Кубица и Ник Хайдфелд завършиха Гран при на Турция на четвърта и пета позиция.

Като се имат предвид стартовите ни позиции днес, съм много доволен от резултата – каза шефът на тима доктор Марио Тайсен. – Девет точки за шампионата подчертават представянето ни.
Кубица призна, че днес автомобилът е вървял много по-добре, отколкото във вчерашната трета част на квалификацията.

Направих много добър старт и успях да спечеля две позиции. След това се борих с Кими Райконен, но той спря в бокса по-късно и ме изпревари. След това бях малко по-бавен от тримата пилоти пред мен, но по-бърз от останалите. Това бе възможният максимум като резултат – допълни полякът.

Хайдфелд от своя страна, след като отново се справи по-зле от съекипника си в тренировката за място на грида, бе доволен от постижението си. От девети на стартовата решетка той бе пети на финала.

На това се надявах. Исках да изпреваря Ярно Трули на старта, успях, а след това спечелих още две позиции при спиранията в пита. След първата част [на състезанието] ми беше доста самотно, като накрая дори спокойно намалих оборотите на двигателя – разказа германецът за надпреварата от своя гледна точка.