Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Бахрейн бе специално състезание за всички ни

Доменикали: Бахрейн бе специално състезание за всички ни

40
0

Вчерашната двойна победа в Гран при на Бахрейн бе повод за празнуване във Ферари, но не само поради успеха на Фелипе Маса и Кими Райконен. Успехът е номер 100 в кариерата на Лука ди Монтедземоло като президент на Скудерията, отбеляза шефът на отбора Стефано Доменикали още след финала.
Според мен това е наистина важно, защото той винаги е бил с нас, особено в трудните моменти и този двоен триумф е от голямо значение. За нас като отбор също така бе важно да спечелим тези 18 точки – сподели италианецът.
Фелипе Маса определено бе щастлив след успеха си, тъй като не завърши първите два старта за сезона и напрежението около него бе сериозно в дните преди надпреварата в Бахрейн.
Нормално е, когато нямаш точки, да се чувстваш разочарован, тъй като искаш да покажеш на всички добро представяне. Но ние знаем, че трябва да останем спокойни и разумни. Когато работим добре, отговорът е такъв – обясни Доменикали.
Той обърна внимание и на добрата форма на BMW Заубер, заявявайки, че от самото начало е очаквал труден шампионат през 2008 г.:
Това ни показва, че не може да си позволим загубата и на една стъпка, защото друг може да вземе важни точки, така че за нас ще е важно да запазим добра издръжливост. Не трябва да забравяме и необходимостта от постоянно развитие, тъй като другите не спят, ще бъдат много силни в Испания и очаквам Макларън отново да са на върха в Барселона.
Гледната точка на шефа на Ферари за издръжливостта определено има основание, като се има предвид, че с две победи Скудерията е зад BMW в класирането при конструкторите, макар и само с един пункт изоставане. Той допълни, че за първия европейски старт от сезона тимът му планира подобрения за Испания:
Дори да е нещо малко, всичко е от значение. Шампионатът е отворен, все още сме само в началото. Испания е едва четвъртият старт и има много време до финала.