Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Допуснахме твърде много грешки

Доменикали: Допуснахме твърде много грешки

32
0

Разочаровани останаха във Ферари от Гран при на Великобритания, след като тимът спечели едва пет точки за четвъртото място на Кими Райконен в надпреварата. Съотборникът на финландеца Фелипе Маса се класира 13-и след ужасен следобед, в който, както коментираха на пистата Силвърстоун “започна да се върти на старта и спря малко преди финала на състезанието”. Критичната точка в британския старт за Скудерията се оказа моментът, в който тимът взе решение пилотите да не сменят гуми при първия си пит. Това пролича най-много при Райконен, чието темпо спадна драстично и изоставаше с повече от пет секунди на обиколка до втория бокс. При Маса обаче ситуацията бе ужасна от самото начало.
Тази неделя трябва да я забравим възможно най-бързо като резултати, въпреки че трябва да помним определен елемент от уикенда – има грешки, които не можем да си позволим да повтаряме – коментира шефът на отбора Стефано Доменикали. – В ретроспекция е лесно да се каже, че можехме да направим друго, но Формула 1 не е точна наука: стратегическият избор понякога се оправдава, понякога не. Освен това допуснахме грешки на всички останали нива, но не трябва да се паникьосваме, а да отработим всичко спокойно.

Райконен логично бе разочарован, след като очакванията преди старта за победа клоняха в негова полза, а очакванията му в самата надпревара не се оправдаха.
Беше общо решение: ние сме отбор и когато побеждаваме или губим, сме заедно – категоричен бе световният шампион за 2007 г.

Маса от своя страна бе още по-краен:
Уикендът на Силвърстоун направо трябва да го изтрием. В петък катастрофирах, вчера имах проблем в квалификацията, а днес имаше серия грешки на всички нива. Но трябва да гледаме напред, има още много време до края на шампионата – виждали сме как едно добро представяне обръща нещата. Днес едва удържах колата на пистата, едва след последния пит нещата се пооправиха, но тогава вече бях прекалено назад.