Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: И двамата ни пилоти са изключителни борци

Доменикали: И двамата ни пилоти са изключителни борци

74
0

Шефът на Ферари Стефано Доменикали бе в голяма степен спокоен и усмихнат след края на днешното състезание, въпреки че тимът му загуби лидерската позиция и в двата шампионата.

– При създалата се ситуация с фалстарта на Фернандо [Алонсо] минимизирахме загубите – бе категоричен Доменикали, като е поздравил целия екип за отличните двойни смени, които бяха наложителни днес. – Всичко бе направено великолепно, а от всяка стотна зависеше позиция – допълни шефът на Скудерията.

Той многократно бе каран да коментира и ситуацията с влизането на Алонсо и Фелипе Маса заедно в бокса, когато испанецът изпревари своя съотборник, а бразилецът за миг изскочи от пистата.

– След фалстарта за Фернандо беше много трудно и напрежението бе огромно, но той е изключителен борец – описа нещата шефът му. – Маса също е голям боец, но в случая направи грешка.

Що се отнася до натиска от страна на Алонсо, коментарът на Доменикали бе:

– Не аз карам колата.
Според шефа на Ферари от друга страна тимът е показал отново отлична скорост на мокро и причината въпреки всичко Алонсо да не се качи на подиума е била тази, че зад колата на Нико Розберг гумите на испанеца са се износили прекомерно.

Доменикали тактично избегна да коментира представянето на Михаел Шумахер, заявявайки, че е бил концентриран върху собствените си пилоти.

Както и всички в падока днес той не бе наясно как точно ще се приберат заедно с тима му в Европа и с усмивка каза, че може да се направи още едно състезание тук.

Сериозно коментира, че наистина ситуацията е невероятна и ако за отбора е приемливо да остане няколко дни, докато се уреди начин на придвижване по някакъв път или с чартър, то за оборудването ще е много трудно, а всичко трябва да се върне в Европа и да се готви за новия старт в Испания, където и Ферари като всички останали ще са практически с нови коли.

В недобро настроение Маса коментира, че е направил каквото е можел днес, но условията са били ужасни и е наясно, че и най-малката грешка ще бъде наказана при толкова изравнени сили.