Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали иска да загърби шпионския скандал

Доменикали иска да загърби шпионския скандал

27
0

Целта на Стефано Доменикали е да гледа към бъдещето и да не губи време с мисли за шпионския скандал от изминалия сезон, тъй като той само е навредил на Формула 1. Това стана ясно от изказването на новия тим шеф на годишната среща на Ферари с медиите в Мадона ди Кампилио, Италия.
На шпионския скандал Ферари-Макларън официално бе сложен край, тъй като Макс Мозли помоли Световния моторспорт съвет да отмени заседанието за легалността на новия болид на Макларън. Тези събития пък бяха инициирани от писменото на извинение на Макларън и изложеното вътре съжаление за предизвикването на скандала. Наред с това обаче новият шеф на Ферари ясно каза, че съдебните действия, започнати по повод скандала, продължават.
„Трудно е раните да заздравеят, заради повода, по който те се появиха. Както и да е, от оперативна гладна точка моя отговорност е да гледам към бъдещето – заяви Доменикали и допълни, че също толкова важно е и по какъв начин ще действат от Макларън занапред.
По повод на целите си Доменикали сподели:
„Моята цел е да гледам към бъдещето за доброто на Формула 1, защото мисля, че това което се случи миналия сезон не бе положително за спорта. Позитивното бе, че света реагира по същия начин, а и ФИА постъпи правилно. Но е ясно, че това са неща, вредящи на F1. От правна гледна точка гражданските и криминалните действия са в процес на развитие. Те не зависят от нашата воля, а от съдебните власти, които разследват случая.”
Доменикали призна още, че във Ферари са затегнали предпазните мерки срещу изтичането на информация. Въпреки това е наясно, че подобни действия не могат да се елиминират напълно.