Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: На Монца ще се реши всичко за нас

Доменикали: На Монца ще се реши всичко за нас

42
0

Tим-шефът на Ферари – Стефано Доменикали, призна, че уикендът на Монца ще бъде решаващ за отбора що се отнася до решението му дали да прекрати развитието на колата си.

В момента Фернандо Алонсо е на 41 точки изоставане от лидера Люис Хамилтън, след като на Спа не успя да завърши състезанието.

„Ако Монца протече лошо за нас и преднината на Ред Бул продължи да се увеличава, тогава в понеделник ще започнем да използваме целия си персонал и ресурси по проекта ни за автомобила ни за догодина.

Не бива да изключваме възможността и за победа на Монца, защото ние разбрахме какво бяхме объркали при подобренията на Спа. Затова сега вече знаем как да вземем максимума от тези части.

Алонсо ми напомня много на Михаел Шумахер. Откакто съм във Ферари, не съм виждал пилот, който да има толкова силно присъствие в Маранело и да следва всички наши дейности със същите убеждения“, заяви Доменикали пред изданието Corriere dello Sport.

Преди да отидат на Монца обаче, днес от Ферари ще трябва да се изправят пред световния моторспорт съвет, като има възможност те да вземат решението за колата си догодина още там, ако точките от надпреварата в Германия им бъдат отнети.