Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали не отхвърля връщане на Кими във Ферари; Райконен: Ред Бул искаха...

Доменикали не отхвърля връщане на Кими във Ферари; Райконен: Ред Бул искаха нещо различно

36
0
Кими Райконен

Шефът на Ферари Стефано Доменикали не отхвърли категорично възможността Кими Райконен да се върне в тима от Маранело. Понастоящем финландецът е спрял всички преговори и с настоящия си екип Лотус, като заяви на пистата Монца, че в Енстън са наясно защо буксуват разговорите и докато не разрешат проблемите си, не може да се води дискусия за догодина. Слуховете за отиването му в Скудерията пък се засилват и дори се говори, че мениджърите му може би ще се срещнат с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло по време на уикенда в Италия.

На въпрос от Скай Спортс дали Ферари биха обмислили отново да вземат Райконен, Доменикали отговори:

– Защо не?

Кими спечели със Скудерията титлата си от 2007 г. Той напусна отбора след сезон 2009 г. и на неговото място дойде Фернандо Алонсо. Финландецът обаче настоя на Монца за пореден път, че не изпитва лоши чувства към никого.

Никога не съм таил нищо срещу никого. Да, определени неща можеха да са по-различни в миналото. Но каквото било, било. Ще видим какво ще стане догодина. Както казах, нищо не се е променило от последния старт досега. Можете да питате колкото си искате – заяви Кими.

Той почти не пропуска случай да отбележи, че вероятно има далеч по-интересни неща, които медиите да отразяват вместо да му задават едни и същи въпроси всеки състезателен уикенд.

Райконен обясни освен това, че не е изненадан от решението на Ред Бул да привлекат Даниел Рикиардо в екипа си:

Не смятам, че нещо се обърка. Те (Ред Бул – б.р.) искаха нещо различно – отидете да питате тях. За мен няма кой знае какво значение. Всичко е наред, нещо подобно не се случва за първи път. Понякога водиш разговори с хора и просто не се получава. Те избраха варианта, който смятат за най-добър за тях, така че всичко си е по местата.

Финландецът смята, че все още има шанс в тазгодишния шампионат въпреки отпадането си в Белгия преди две седмици.

Сега е още по-трудно – каза Кими, който е на 63 точки зад Себастиан Фетел в генералното класиране. – Няма да е лесно и вероятно няма да се получи, но ще сторим всичко по силите си. Има още надпревари.