Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Не подценяваме BMW

Доменикали: Не подценяваме BMW

34
0

Ферари уважават предизвикателството, поставено от BMW Заубер, твърди шефът на отбора на италианците Стефано Доменикали.

Базираният в Хинвил спечели първото си състезание във Формула 1 благодарение на Роберт Кубица. Полякът и съотборникът му Ник Хайдфелд триумфираха с двойна победа за немския екип. В резултат на това Кубица поведе при пилотите, а BMW са само на три точки от Ферари.

И въпреки че от BMW твърдят, че е прекалено рано да се мисли за титла, то Доменикали е категоричен, че разпределението на точките в момента определено трябва да се вземе сериозно под внимание.

„Трябва да погледнем към точките дори изцяло от прагматична гледна точка. Те (BMW) са там и са на три точки зад нас,ако не греша. Кубица пък е водач. Затова и трябва да ги уважим, както и правим.”

„Мога да кажа, че Кубица направи страхотно състезание. Фантастично дори. Но остава да видим какво ще стане във Франция.”

Доменикали признава, че резултатите от последните две състезания – в които Ферари бяха силни, но не успяха да реализират потенциала си – са ги разочаровали. Италианецът същевременно е категоричен, че тимът ще отвърне на удара.

„Наистина е разочароващо да спечелим само толкова точки, имайки предвид подготовката ни за тези две състезания. Затова и очакваме с нетърпение следващите надпревари, за да отвърнем на удара. За това безспорно ще помогне и духът в тима.”