Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Подадохме протест, за да получим разяснение

Доменикали: Подадохме протест, за да получим разяснение

60
0
Фернандо Алонсо

Шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви, че тимът е подал протест срещу теста на Мерцедес и Пирели след Гран при на Испания, за да получи разяснения на правилата в тази сфера.

Според нас не би трябвало да има възможност да се прави тест с автомобила от настоящия сезон – заяви италианецът днес след състезанието, като срещата му с пресата се превърна в разговор само по възникналия скандал и едва след като всичко свърши, той самият върна журналистите да поговорим малко и за състезанието. – Не знам доколко тестът би могъл да повлияе на представянето на Мерцедес днес, но поздравления за тях – коментира още Доменикали, който призна, че очевидно за поредна година Ферари не се представи добре в Монако.

– Последната ни победа е от 2001 г. и очевидно характеристиките на трасето някак не ни пасват, може би изискват прекалено много от механиката и това ни ли липсва.

Говорейки за състезанието, Доменикали отбеляза, че доста от екипите са се опитвали да направят надпреварата с един стоп и той силно се съмнява, че това е било възможно при тях, но и скоростта на Фернандо Алонсо и Ферари не е била добра днес.

С тези коли за сигурност и прекъсване в крайна сметка се получиха добри за всички опции за смени и не видяхме 100% пълната картина – каза още Доменикали.

Той сподели също така, че за разлика от вчера днес вероятната причина за инцидента на Фелипе Маса е механичен проблем, а не негова грешка, нищо, че ударите си приличаха като копирани.