Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Правилата са достатъчно ясни

Доменикали: Правилата са достатъчно ясни

36
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви, че промените в правилата този сезон за ситуации като тази между Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел са ясни и че при положение, че съперникът ти е до теб, трябва да оставиш място. Той обясни, че ще коментира случая без емоции и че от кадрите ясно се вижда, че това не е така в този случай и това се е видяло дори в реално време.

Италианецът покани журналистите да видят колата на Алонсо, която била със сериозни повреди отзад в ляво след излизането от пистата и имала и механични счупени компоненти, като те не били сигурни дали той ще завърши.

Доменикали сподели още, че в тима на Ферари в ключовия момент от състезанието около смените на гуми е имало срив на системата и практически са били без никакви данни и за двете коли, не само за тази на Маса, както стана ясно. Той говорел с Маранело по телефона, за да следи данните, но в крайна сметка бе видимо щастлив от крайния резултат днес, като подчерта, че и шампионатът на конструкторите остава отворен при нулата за Ред Бул днес.

Изключително сме горди от състезанието на Фелипе днес – заяви шефът на Ферари, коментирайки представянето на бразилския си пилот, но подчерта, че днешният ден нито ускорява, нито ще забави разговорите, които се водят с него.

Доменикали изказа поздравления и за Серхио Перес, който е пилот от академията на Скудерията, но също подчерта, че чудесното му каране не го доближава или отдалечава от тима.

Според боса всички претенденти в борбата с Алонсо се ползват с изключително уважение от него и ходът на шампионата е такъв, че ситуацията се променя бързо, като с постоянното си силно представяне  и Кими Райконен се е превърнал в опасен съперник.