Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали предрича труден уикенд за Ферари в Италия

Доменикали предрича труден уикенд за Ферари в Италия

27
0

Стефано Доменикали изрази oпасения, че тимът му ще бъде изправен пред сериозно изпитание на Монца, независимо, че Ферари са един от само трите тима, които ще използват системата KERS на бързото трасе. Технологията дава сериозно предимство именно на подобни писти, но въпреки това според италианеца конкуренцията ще е прекалено силна.

„Знаем, че ще бъде трудно да повторим победата си, защото съперниците ни продължават да развиват колите си, а ние – не. Ние обаче трябва да сме готови да се възползваме от грешките на другите“, заяви тим-шефът, който изрази надежда Джанкарло Фисикела да успее да вземе точки в предстоящата надпревара. Също така той изрази и съжалението си от факта, че тифозите няма да успеят да видят завръщането на Михаел Шумахер на пистата.

„Начинът, по който Михаел отговори на нашето обаждане ме кара да мисля, че в неговото съзнание винаги го е имало желанието за завръщане и това да е пилот отново“, смята италианецът, който разкри също, че се водят разговори с Бърни Еклестън и ФИА за трета кола догодина.