Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Проблемите ни в Бахрейн бяха твърде много

Доменикали: Проблемите ни в Бахрейн бяха твърде много

41
0

Твърде много проблеми е имал през трите дни в Бахрейн отборът на Ферари и всички те трябва да бъдат преодолени преди следващия старт в Австралия, бе категоричният извод на шефа на Ферари Стефано Доменикали след брифинга на тима в Маранело. Скудерията спечели прекрасна двойна победа, но уикендът на първия старт от световния шампионат на Формула 1 далеч не бе безоблачен. Най-сериозният проблем бе смяната и на двата двигателя в неделя преди надпреварата. Екипът засече тревожни данни в телеметричните показания от колата на Фелипе Маса, след което реши да подмени агрегата и в болида на Фернандо Алонсо.

Колко и да се радват на успеха в Маранело обаче, подходът им както обикновено е да продължат да работят все така упорито и целенасочено.

– Сезонът е много, много дълъг – заяви Доменикали. – Но положителното, което видяхме [на Сахир] е, че колата със сигурност е конкурентоспособна. Има много други, които също искат да спечелят шампионата и сме напълно наясно, че още в Мелбърн ситуацията може да е напълно различна. Но това определено е хубава отправна точка [за разлика от миналата година], от която можем да постигнем страхотни неща.

По скалата от 1 до 10 представянето на Ферари в Бахрейн е заслужило 8 според Доменикали, като причината за това са гореспоменатите проблеми.