Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали се сбогувал лично с Алонсо, Райконен и Фетел при напускането си

Доменикали се сбогувал лично с Алонсо, Райконен и Фетел при напускането си

61
0
Михаел Шумахер,Рос Браун,Стефано Доменикали

Бившият шеф на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали се сбогувал лично с трима пилоти – Фернандо Алонсо, Кими Райконен и Себастиан Фетел – при напускането си на екипа. Той освен това заяви, че дошлият на неговото място Марко Матиачи не го е питал нищо, заемайки поста му.

Матиачи, който доскоро оглавяваше дивизията на италианската марка в САЩ, заяви при първата си поява по време на Гран при на Китай, че е разговарял надълго с предшественика си.

Матиачи не ме попита нищо, след като пое поста ми. Това е прекрасно – да видиш, че няма нужда от съвет. В деня на сбогуването си с екипа звъннах на трима пилоти, които изброени по азбучен ред са Алонсо, Райконен и Фетел. Фернандо и Кими са ми истински приятели. Защо се обадих на Себ? Съжалявам, този отговор трябва сами да си го дадете – обясни Доменикали пред италианския журналист Лео Турини, публикувал част от разговора им в блога си.

Доменикали обяснява освен това, че не изключва възможността да остане в автомобилния спорт. Няма обаче никакво намерение да ходи в друг отбор от Формула 1 – независимо дали става дума за Катерам или Макларън:

Ще седна на питуола и ще викам за Алонсо и Райконен… Няма се получи. Но в някоя друга дисциплина – защо не? Получих множество предложения, дори от съвсем различни сфери. Но честно казано, не бързам да реша. Освен това осъзнавам, че това е привилегирована ситуация на фона на положението в Италия и цяла Европа днес.

Италианецът признава, че не е гледал последната надпревара – Гран при на Испания – и не е наясно какво е станало там.

Може би няма да гледам и Монако. Първото нещо, свързано с Монте Карло, за което се сещам, е как се надявахме [Михаел] Шумахер да подобри рекорда на Аертон Сена за победи там. Шумахер остана с пет, за съжаление не се случи… Понякога си мисля, че ако той бе с нас между 2008 и 2013 г., щяхме да вземем поне една титла. Но не ме разбирайте погрешно: според мен Алонсо напълно заслужаваше да стане шампион през 2010 и 2012 г. – допълни Доменикали.