Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали смята Макларън за фаворити в Япония

Доменикали смята Макларън за фаворити в Япония

38
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

Тимът на Макларън е фаворит за следващия старт от Формула 1 в Япония, заяви шефът на Ферари Стефано Доменикали след финала на днешната Гран при на Сингапур. Доводите му са, че характерът на трасето и новите елементи плюс развитието на колите в последните състезания сочат предимство за сребърните.

– След това за Корея [положението] не е съвсем ясно. Може би [разпределението на силите ще е] като тук, ако [организаторите] изобщо успеят да приготвят всичко, което се надявам да стане – прогнозира прогизнал от пот шефът на Скудерията. – След това в Бразилия вероятно ние ще имаме предимство и накрая за Абу Даби е трудно да се прогнозира, защото не е ясно колко ресурси ще бъдат заделени и какво ще струва това в колите за догодина.

Доменикали твърдо заяви, че днешната победа на Фернандо Алонсо е най-хубавата, откакто е в тима и че е бил безпогрешен от старта до финала.

– Още вчера беше ясно, че ще е много интензивно и тежко състезание днес при тези малки разлики и скоростта на Ред Бул – категоричен бе италианецът.

Той подчерта, че Алонсо е показал част от най-силните си качества – изключително хладнокръвие и концентрация в изключително тежка ситуация, като тази да му кажат да промени режима на мотора в квалификацията вчера например.

– Всъщност точно заради тези му качествата го ангажирахме – директен бе Доменикали, говорейки за това, че може би сега в решителната част на сезона характеристиките на техния пилот може би носят разликата с останалите, след грешките които неочаквано направи по-рано през годината. – Надявам се да е така – пак с усмивка каза Доменикали, но все пак отново подчерта, че всичко зависи от целия тим и онова, за което най-много говори на момчетата сега, е каквото и да правят – да го правят стабилно защото това може да реши изхода от битката.

Доменикали отхвърли и тезата, че спиранията в бокса на Алонсо и Себастиан Фетел са били направени по едно и също време с оглед наблюдение на съперниците. Той подчерта, че моментът е бил определен от дистанцията спрямо Люис Хамилтън, изостаналите с обиколка коли и възможното ново излизане на кола за сигурност. Затова и не бе учуден, че двете водещи коли направиха едновременно питовете си.