Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Трафикът определяше темпото

Доменикали: Трафикът определяше темпото

57
0
Фернандо Алонсо

Шефът на Ферари Стефано Доменикали не бе особено щастлив след днешното девето място на Фернандо Алонсо в Гран при на Китай и позицията на Фелипе Маса извън зоната на точките и обясни, че за съжаление колата не е имала много потенциал.

Все пак в моментите, в които бяхме на чиста писта, скоростта ни не бе чак толкова лоша. Алонсо се движеше с темпото на [Люис] Хамилтън в началото при смените и с по-стари гуми, но след това те просто си отиваха, а влизахме в трафик, където темпото бе със секунда по-ниско. Но нямахме друг избор – коментира италианецът.

Той обясни още, че за двамата пилоти е била избрана различна стратегия според различната им работа с гумите в тренировките, но за жалост и при Фернандо, и при Маса състезанието не се е получило добро, но поне са запазили темпо до самия край за разлика от преки съперници като Кими Райконен, чийто гуми напълно се унищожиха в края на състезанието и той загуби страшно много позиции.

Италианецът каза също така, че на съвсем различната писта в Бахрейн част от новите елементи може да дадат по-добър резултат преди пълната промяна за Гран при на Барселона.