Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Трябва да останем хладнокръвни до края

Доменикали: Трябва да останем хладнокръвни до края

11
0
Пат Фрай,Стефано Доменикали,Ферари

В съботния ден в моторхоума на Ферари настроението бе минорно, след като Фернандо Алонсо успя да се класира едва седми. След наказанието на Фетел той стартира шести и след чудесно състезание, в което успя да изпревари Дженсън Бътън, Марк Уебър и Пастор Малдонадо. Така той се качи на подиума, спечелвайки втора позиция в Абу Даби. Това обаче не донесе много радост във Ферари, след като Фетел се нареди трети.

„Можеше да спечелим и повече точки“, заяви Стефано Доменикали. „Състезанието обаче не бе лошо за Фетел. „Ако погледнем всички детайли, това личи ясно. Фернандо направи перфектно състезание. Повече не можем да искаме.

Ако вчера след квалификацията ме бяха питали, дали ще съм доволен ако спечелим три точки спрямо Фетел, щях да кажа да. Но като се замислим за стартовата позиция на Себастиян, се надявахме да скъсим с повече изоставането.

Положението се разви добре за него. И двете коли за сигурност дойдоха в правилния момент за тях. Но това е положението и ние не можем да се оплакваме. Можем само да го поздравим, защото направи наистина силно състезание.

След първата кола за сигурност изоставането му бе само 10 секунди вместо 22. Втората пък излезе точно след като бе излязъл от бокса. Това бе перфектно за него. Това е спортът, всичко е възможно.

Фернандо направи всичко възможно, за да спечели. Даваше чудесни времена в края и натисна Райконен. Но Кими днес бе много силен и трябва да го поздравим, защото това със сигурност е състезание, което ще запомни.

Сега е важно да продължим да се развиваме и да работим по колата. Трябва да разберем, защо сме бавни в квалификацията. Днес скоростта ни с медиум сместа бе добра, но не трябва да забравяме, че Хамилтън отпадна. До края всичко остава възможно. Фетел има мачбол, но никога не се знае, какво ни очаква. Трябва да останем хладнокръвни и да търсим стабилно представяне в последните състезания.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter