Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Трябва да сме близо до челото в началото на сезона

Доменикали: Трябва да сме близо до челото в началото на сезона

30
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Лука ди Монтедземоло от години иска да види своя отбор шампион. Последната титла бе през далечната вече 2007 г. и бе спечелена от Кими Райконен. Въпреки всички усилия от тогава отличията и при отборите и при пилотите се изплъзват на Скудерията въпреки привличането на Фернандо Алонсо през 2010 г. Сега изглежда, че маркизът издал ясни наставления, според които отборът трябва да е в челото още от началото на сезона, за да се избегне напрегнатото преследване в технически план по време на сезона.

„Моментната ситуация е ОК. Движим се по план“, описа ситуацията тим шефът на Ферари, Стефано Доменикали, пред агенция Reuters. F138 показа солидно представяне в първите две предсезонни изпитания. Изглежда, че ситуацията не е толкова драматична, колкото бе през миналата година.

„Целта е да сме близо до водещите. Ще съм много изненадан, ако се окаже на първото състезание, че сме най-бързи. Ако ни липсват само няколко десети от секундата, тогава по време на дългия сезон всичко ще е възможно. Ситуацията е съвсем различна от миналата година. Останалите отбори обаче също са свършили чудесна работа. Впечатленията ми са, че в сравнение с миналата година почти няма размествания, с малки изключения.

Трябва да сме възможно най-близо до останалите, защото тогава пилотите и отбора ще направят разликата. Австралия не е финала на сезона, а едва старта. Не трябва да сме пренапрегнати.“