Начало Formula 1 News Доменикали: Твърде рано е за заключения

Доменикали: Твърде рано е за заключения

19
0

Ферари бяха най-бързи и в двете сесии на пистата Сахир днес, но въпреки това шефът на отбора Стефано Доменикали остана предпазлив в изказванията си.
Твърде рано е да се вадят заключения по отношение на финалния изход от уикенда. Работихме добре, без определени проблеми и сега трябва да се концентрираме върху подготовката си за квалификацията и състезанието – каза той в края на петъчния ден.
Фелипе Маса бе наистина доволен от темпото си днес, след като оглави и в двете сесии в класирането. Бразилецът бе с почти цяла секунда по-бърз от съотборника си Кими Райконен следобед.
Определено харесвам пистата, винаги се представям много добре тук. Надявам се да продължа да го твърдя и в неделя. Като погледна и видя, че до момента нямам никакви точки, и подиум ще е добър резултат, но разбира се, ако сме в състояние да се борим за победа ще е още по-добре. Определено сме доста конкуретноспособни – и аз, и Кими. Колата днес бе дори по-добра, отколкото през зимата. Но нека изчакаме до неделя, за да видим дали сме свършили наистина добра работа – заяви Маса.
Бразилецът допълни, че според него от самото начало отборът върви в правилната посока и е уверен за останалата част от уикенда.
Райконен от своя страна също обясни, че върви добре и колата е конкурентноспособна, въпреки че е трудно да направи сравнение къде се намира Скудерията спрямо съперниците си.
Събрахме много данни за квалификацията и състезанието. Поведението и на двата типа гуми е подобно. Като цяло съм доволен от развитието на нещата сутринта и още повече следобед – бе коментарът на финландеца.
Утре обаче се очаква на трасето да е още по-ветровито от днес, което ще затрудни всички пилоти.