Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали възлага надежди на Испания

Доменикали възлага надежди на Испания

36
0

Стефано Доменикали е сигурен, че Ферари ще бъдат много по-конкурентни, когато представят новия си пакет в Барселона. Въпреки това италианецът не желае да прогнозира колко голяма ще бъде разликата.

Тъй като всички отбори планират своите нови компоненти за Гран при на Испания, то шефът на Ферари не е убеден дали тяхната стъпка напред ще бъде достатъчна, за да компенсира малко предимството на останалите – които също развиват своите пакети.

„Знаем, че развитието спрямо настоящия ни пакет ще бъде много голямо“ – каза Доменикали. „Но не знаем какво правят конкурентите ни, така че трябва да сме спокойни. Знаем, че ще имаме различна кола, която със сигурност ще бъде по-добра от настоящата. Но да кажем дали ще бъде голяма или малка стъпка… трябва да проследим къде се намират другите, тъй като те не стоят на едно място.“

Той също така не пожела всички надежди на Ферари да се основават само на испанската Гран при.

„Със сигурност това е важно състезание, тъй като това ще бъде голяма стъпка напред за колата. Но не искам да твърдя, че Испания е последният ни шанс“ – казва Доменикали. „Ще бъде важно, но няма да бъде окончателно.

Ферари са един от отборите, които предстои да внедрят своя вариант на двоен дифузьор, какъвто бе ползван при Браун, Тойота и Уилямс, а отскоро – и при Макларън и Рено.