Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Донингтън парк няма интерес да замести Силвърстоун

Донингтън парк няма интерес да замести Силвърстоун

182
0

Шефовете на пистата Донингтън парк нямат интерес трасето да замести Силвърстоун като домакин на Гран при на Великобритания в бъдеще. Организаторите сериозно обмислят възможността да прекратят предсрочно договора си за домакинство след края на 2019 г., като клаузата в договора трябва да бъде активирана преди тазгодишното издание на надпреварата. Причината за възможния отказ са увеличаващите се разходи за домакинство с всяка изминала година.

Досега Донингтън парк е приемала едно състезание от календара на F1 през 1993 г. за Гран при на Европа (на снимката), а в края на предното десетилетие имаше възможността да замести именно Силвърстоун като домакин на Британската Гран при. Това обаче не се случи, а оттогава трасето не приема състезания от най-висок клас в моторния спорт.

Запитан дали Донингтън обмисля възможността да приеме състезанието и да замести Силвърстоун, управляващият директор на пистата Кристофър Тейт заяви: „Абсолютно не. Поставихме си много ясна цел да запазим трасето такова, каквото е в момента. Нямаме интерес да приемем модерни, високоскоростни състезателни серии, защото трябва да променим напълно трасето.”

Тейт също така разкритикува начина, по който пистите приемат състезанията в момента, но вярвая, че новите собственици от Liberty Media имат желание да променят договорите, за да помогнат на организаторите. “Надявам се, че ще имаме напълно различен бизнес модел и от Liberty показаха, че ще имат правилно отношение към състезанията с история, каза Тейт. – Нещата не може да продължават така, както са в момента.”