Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Допуснах грешки в някои моменти, заяви Магнусен; Бътън: Този път сбърках с...

Допуснах грешки в някои моменти, заяви Магнусен; Бътън: Този път сбърках с гумите

28
0
Кевин Магнусен

Тимът на Макларън имаше особено труден ден днес на пистата Сепанг до Куала Лумпур.

В последната свободна тренировка екипът имаше грижи със сензор, който изключваше двигателите. В отбора дори не бяха сигурни дали ще участват в квалификацията, тъй като първо трябваше да уточнят кое е засегнато – софтуерът можеше да се поправи, но хардуерен проблем можеше да се окаже твърде сложен за разрешаване до квалификацията.

Макларън се справиха със сензора и Дженсън Бътън и Кевин Магнусен караха в квалификацията. В крайна сметка се класираха десети и осми.

Колата не е твърде зле на дъжда, но мисля, че сбъркахме в някои моменти. Все още уча какво е поведението на интермедиите и мокрите гуми, така че ми бе трудно да направя точните избори. Непрекъснато откривам нови неща и бих казал, че денят бе добър опит за мен. Осмо място не е прекалено лош резултат, но не е и особено добър. Със сигурност не е позицията, на която искаме да се намираме. Срамота е, че излетях в края на Q2 – преминаването през чакъла причини известни повреди на пода. Не знам колко представяне загубих, но мисля, че резултатът от Q3 можеше да е по-добър, ако колата бе непокътната – сподели датчанинът.

Бътън рискува, като сложи интермедии в последния квалификационен сегмент. Той се надяваше условията на трасето да се подобрят до края на сесията. Това обаче не се случи.

Този избор си беше мой. Обикновено подобни рискове ми се получават, но днес сбърках. Ако си достатъчно бърз с гуми за мокро трасе, то да сложиш интермедии е неоправдано. Но когато се бориш в дъното на топ 10, си струва да видиш какво ще стане. Изглеждаше, че условията можеха да станат по-благоприятни за интермедии, но тогава пак заваля. Аз обаче не съм прекалено разочарован. Вероятно щях да съм едно-две места напред, ако бях с другите гуми и тъй като това не е целта ни, рискът си заслужаваше – коментира англичанинът.