Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Достигане на последния квалификационен сегмент е целта на Форс Индия

Достигане на последния квалификационен сегмент е целта на Форс Индия

36
0

С първо време в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн зарадва Форс Индия Адриан Сутил. Програмата в тази сесия включваше основно сравнение на двата типа гуми и основни настройки, проверки на охлаждането и спирачните системи. Следобед се проведоха по-дълги серии обиколки. Темпото като цяло бе окуражаващо и отборът е обнадежден.

– Сутринта прегледахме всички системи и реглажи, направени през зимата, но никой все още не е наясно къде сме [спрямо съперниците]. Целта ни е двете коли да стигнат последния квалификационен сегмент и според мен имаме много добра база за това – с чудесен автомобил и прекрасно представяне в сравнение с миналата година. Можем да сме в топ 10 този сезон, а и аз работя добре с Тонио [Лиуци]. Ако успеем да се класираме сред първите 10 в квалификацията, може да спечелим прилични точки. Но най-много искаме постоянно темпо през годината – обясни Сутил.

Лиуци също бе доволен от тренировките, допълвайки, че отборът е научил много за болида VJM03.

– Автомобилът реагира добре при различни нива на горивото, различни гуми и като цяло можем да сме доволни от резултатите си този петък. Определено сме в състояние да постигнем подобрение [във времето] за един тур, но състезателният ни ритъм изглежда чудесно – допълни той.