Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доволен съм от второто място след един наистина лош уикенд, заяви Розберг

Доволен съм от второто място след един наистина лош уикенд, заяви Розберг

43
0
Нико Розберг

Нико Розберг не бе особено разговорлив веднага след финала на Гран при на Китай, въпреки че финишира втори в четвъртия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1. Тимът му Мерцедес спечели двойна победа – Люис Хамилтън бе пръв, но немският пилот трябваше да вложи огромни усилия, за да постигне този резултат.

Нико бе четвърти на грида, удари се с Валтери Ботас след старта и се оказа шести в края на първия тур. През цялото състезание обаче той трябваше както да кара, така и да подава данни към екипа си, след като телеметрията му изчезна още преди изгасването на светофарите. Розберг чак се нервира и в един момент се обади на рейс инженера си Тони Рос, че това трябва да спре, макар да бе наясно, че е важно за развитието на състезанието му.

Целият уикенд бе наистина, наистина лош за мен. Объркаха се куп неща – коментира Нико след края на надпреварата. – В надпреварата нямах телеметрия, никаква комуникация от колата към пита и там нямаха представа какво се случва на пистата. Затова и стартът ми бе толкова лош. Твърде много неща се случиха едновременно, поради което съм доволен от второто място и нямам търпение за нормален уикенд в Барселона, където отново да атакувам както трябва.

Розберг бе доволен, че болидът му е издържал сблъсъка с Ботас. Той обясни, че в първия завой се е озовал в меле от автомобили и само усетил контакта.

Нико продължава да е начело във временното генерално класиране във Формула 1 след четири проведени кръга. Той е със 79 точки, а Хамилтън – въпреки трите си поредни победи – е втори със 75. Немският пилот обаче не искаше да използва „все още” при споменаването на лидерството в общото подреждане, защото възнамерява да води в него и по-нататък:

Да, начело съм и това е страхотно. Понастоящем е истинско удоволствие да се кара колата ни – екипът ни е създал определено изумителен болид. Толкова е бърз, че увеличава удоволствието дори още повече.