Начало Автомобилни новини Драгстер на базата на Нисан 350Z вдигна 60 мили в час за...

Драгстер на базата на Нисан 350Z вдигна 60 мили в час за 1.2 секунди

268
0

Драгстер, базиран на Нисан 350Z, който бе пилотиран от създателя си Джон Брадшоу, даде време от 1.2 секунди при ускорение от 0 до 60 мили в час (0-98 км/ч).

Колата, направила това впечатляващо постижение, носи името Project Zed и има 1900 конски сили, изстискани от 3.5-литровия V6, който се внедрява в 350Z. Тя ще бъде единствената японска машина, която ще се яви на европейските финали по драг-рейсинг шампионата на ФИА, които ще се проведат в Нортхемптъншир, Англия от 10-ти до 13-ти септември. Тук трябва да споменем, че повечето от конкурентите й разполагат с 8-цилиндрови агрегати.

Въпреки по-малкото си цилиндри обаче, автомобилът е способен да развие 270 км/ч за страхотните 4.1 секунди, а създателят й е сигурен, че тя е способна и на световен рекорд.

Името на Джон Брадшоу е доста популярно в тези среди, като преди време той създаде и доста впечатляващ прототип на базата на Нисан Скайлайн.

„Невероятно е, че колата вече е готова за тестове. Всички ние сме много въодушевени заради потенциала й. Това наистина е кола, способна на поставянето на рекорди по света и тя показва на какво са способни двигателите на Нисан“, заяви Брадшоу относно новата разработка на екипа му.