Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Драма в Макларън заради горивото?

Драма в Макларън заради горивото?

39
0

След като двойната победа бе поднесена на Макларън на “сребърен поднос” двамата пилоти на екипа се хвърлиха в битка помежду си, за да установят, кой повече заслужава да спечели.

Тази битка обаче бе прекъсната бързо, бързо посредством радиовръзката в бокса, от където им бе обяснено, че трябва да пестят гориво, за да не върнат подаръка на Уебър.

Така чудесният дуел между двамата остана финалния акорд в това прекрасно състезание.

“Бяхме ги оставили да се състезават помежду си, но прекаленото натискане можеше да доведе до драма с горивото”, оправда се след състезанието Мартин Уитмарш. Едва ли някой би признал заповед от бокса при положение, че от това би последвало наказание, но със сигурност сърцата на питуола са прескочили по някой такт след битката между двамата в края на 48-ата и началото на 49-ата обиколка и спомена за случилото се с Фетел и Уебър.

“И двамата трябваше да пестят гориво, защото щеше да е катастрофа да не завършим заради проблем с бензина. Така че просто им обяснихме, че трябва да го раздават по-спокойно.”

Първи нареждането получил Хамилтън, обиколка след него и Бътън. Със сигурност световния шампион за миналата година не е бил особено доволен от комуникацията, особено в момент, когато изглеждаше по-бърз. Така Хамилтън спечели първата си победа от Сингапур през 2009 г.

“Люис заслужи победата”, обясняваше надълго и нашироко Уитмарш. “Той показа истинска класа, качествата на колата също трябва обаче да бъдат признати. Бяхме в състояние да победим Ред Бул и със собствени сили (дали? – б.а.). Поставихме ги под напрежение и това се видя на финала.”

С двойната победа Макларън пое водачеството в класирането при конструкторите, а пилотите са на второ и трето място. “В квалификацията бяхме близо до тях, в състезанието дори бяхме по-бързи (което с твърдите гуми не се видя особено – б.а.).

Сега трябва да продължим по същия начин, за да увеличим напрежението върху тях. Преди няколко седмици не се виждаше начин да ги победим, сега обаче се надяваме да сме в състояние да се справим с тях в Канада.”

На пистата край Монреал действително се очаква Макларън да имат предимство благодарение на по-високата си максимална скорост на дългите прави, които преобладават на пистата Жил Вилньов.

Не е ясно обаче, дали дотогава Ред Бул няма да усъвършенстват системата си за оптимално обтичане на задното крило.