Начало Автомобили DS отбелязва 60-ата си годишнина на салона Rétromobile

DS отбелязва 60-ата си годишнина на салона Rétromobile

48
0

През 2015, първата календарна година на DS като самостоятелна марка, тя присъства на 40-то изложение Rétromobile в Париж и празнува 60-ата годишнина на първия DS от 1955 г. То се провежда в изложбения център Porte de Versailles в Париж и дава възможност на феновете да си припомнят вълнуващото начало на DS.

Експозицията на автомобилите включва пет исторически и един от последните модели на марката – DS 3 Cabrio, във версията Ultra Prestige.

Изложението Rétromobile е едно от основните международни събития в календара за ретро автомобили и отлична възможност за марката DS да се срещне с широката публика. Тя участва самостоятелно, като отделен бранд за пръв път и ще представи пет исторически модела DS 60 години след неговия дебют на автомобилния салон в Париж през 1955. На щанда на DS ще бъдат изложени и два автомобила SM, както и DS 3 Cabrio.

Звездите на изложението са:

– DS 19 от 1959 г. в оригиналната му конфигурация: сиво-розово купе, покрив с цвят патладжан и интериор в кралско синьо. Този модел, пригоден за експорт в Германия, разполага с индикатор за температурата на маслото на бордното табло и FM/LW радио. Двигателят е куплиран с четири степенна скоростна кутия с хидравлично управление.

DS 21 Cabriolet от 1968 г. със скоростна кутия с хидравлично управление. Топ оборудването на този изключително елегантен модел се отличава с червена кожена тапицерия, която контрастира на бялото купе и черен преден капак.

DS 20 Pallas от 1973 г., супер луксозен модел с тютюнев кожен салон, бежов цвят на купето, тонирани стъкла и отваряем покрив. Двигателят с обем 1985 е куплиран с четири степенна хидравлично контролирана скоростна кутия.

SM Coupé от 1971, който е бил собственост на краля на Мароко Хасан II. Цветът е беж металик, моделът се отличава със спецфични регистрационни табели, кожен салон в неутрален цвят, климатик, Continental Edison hi-fi радио, тонирани стъкла и фарове за мъгла. Двигателят е Maserati V6.

SM Coupé от 1972 с цвят кафяв Скарабей и светло кафява тапицерия. В допълнение към хидравличното окачване, което само регулира нивото си, подобно на това при DS, този модел се отличава и с иновативното кормилно управление DIRAVI.

Освен изброените емблематични исторически модели, посетителите на изложението могат да видят и изключителния DS 3 Cabrio Ultra Prestige, носещ генетичния материал и авангард на моделите DS и SM.