Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два нови финландски спонсора за Уилямс

Два нови финландски спонсора за Уилямс

33
0
алекс вурц,Валтери Ботас,Марк Гилан

Валтери Ботас е поредният финландец, който се опитва да достигне до Формула 1. Ако се вярва на Рон Денис, „ако искаш да спечелиш, вземи финландец“. От Уилямс явно са послушали бившия тим шеф на Макларън и това вече дава своите резултати. Ботас е резервен пилот на Пастор Малдонадо и Бруно Сена, и често участва в изпитания, както през последната седмица на пистата Муджело. Освен това той взима участие и в петъчните тренировки на някои от състезанията на мястото на Сена.

Нормално е финландецът да получи подкрепа от своята родина и така вече първите два спонсора за Уилямс от Финландия са факт. Това са фирмите Kemppi и Wihuri. Kemppi е специализиран производител на заваръчна техника, докато Wihuri е световно известен концерн в областта на опаковките. Логата на двете фирми ще могат да се видят на каската и оверала на Ботас, както и на страниците на задното крило на болида на Уилямс.

„Радостни сме да приветстваме Kemppi и Wihuri като наши партньори“, обяви Франк Уилямс. „Двете фирми подкрепят Валтери от няколко години и сега се радваме, че ще имаме възможност да работим с тях.“