Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двама шампиони ще изпуснат старта в Бахрейн

Двама шампиони ще изпуснат старта в Бахрейн

46
0

Преди бе казано, че всички живи световни шампиони във Формула 1 ще присъстват на Гран при на Бахрейн, но сега изглежда, че двама от тях ще я пропуснат.

Ако Жак Вилньов кара за тима на Стефан GP, то на самата стартова решетка ще има петима шампиони, включително Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Другите шампиони, които са потвърдили присъствието си в Бахрейн, са Мика Хакинен, Деймън Хил, Ален Прост, Найджъл Менсъл, Ники Лауда, Кеке Розберг, Алън Джоунс, Джоди Шектър, Марио Андрети, Емерсон Фитипалди и Джон Съртис.

Джак Брабам е на 83 години и е най-старият световен шампион, но също се очаква да присъства на събитието. Племенникът на Хуан Мануел Фанджо ще бъде там от името на знаменития си чичо.

Единствените двама, които не са потвърдили присъствие, са Нелсън Пикет и Кими Райконен.

Междувременно обаче на пистата ще има повече от 20 коли, управлявани от легендите на спорта. По този повод Мартин Уитакър коментира: „Очакваме по-голямата част от тези 20 коли да бъдат показани на пистата и където е възможно, да бъдат карани от оригиналния световен шампион.“