Начало Други Две състезателки са в болница след инцидент с 6 коли на Спа...

Две състезателки са в болница след инцидент с 6 коли на Спа в квалификацията на W Series (обновена)

615
0
Гран при на Белгия, Спа, Спа-Франкоршамп
снимка: Мерцедес

Айла Агрен и Бетске Визер са в болница за прегледи след катастрофа между няколко автомобила по време на квалификацията за надпреварата от W Series на пистата Спа-Франкоршамп днес. Инцидентът се случи на Радийон. Общо шест коли се оказаха въвлечени в катастрофата – Агрен, Визер, Аби Ийтън, Белен Гарсия, Фабиен Уолуенд и Сара Мур. Останалите състезателки са в медицинския център на трасето.

На пистата отново започна да вали и някои състезателки изпуснаха контрола върху болидите си между Червената вода и Радийон. Няколко от въртящите се коли се удариха. Автомобилът на Визер се оказа над бариерата на върха преди да падне на пистата. При приземяването бе ударен от колата на Уолуенд.

„Всички състезателки преминават медицински прегледи като две от тях – Айла Агрен и Бетске Визер – бяха транспортирани в болница за допълнителни изследвания“, се казва в официалното изявление от W Series.

Квалификацията бе възобновена по-късно и спечелена от Джейми Чадуик.

Инцидентът пък се случи на мястото, където Антоан Юбер загина в състезание от Формула 2 през 2019 г. Тежки катастрофи там се случват и в други състезателни серии

Вечерта бе съобщено, че Агрен е изписана от болницата. Визер изчакваше да излязат рентгеновите снимки на крака й, но бе в добро разположение на духа.