Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят на Алонсо изключил

Двигателят на Алонсо изключил

38
0

Двигателят на Фернандо Алонсо изключил, когато пилотът включил на първа и се опитал да продължи след напускането на пистата в днешната втора тренировка за Гран при на Сингапур.

– Направих грешка и се опитах да се върна, но моторът изключи и загубих важни обиколки за проверка износването на меките гуми. Но благодарение данните на Фелипе [Маса] мисля, че няма да имаме проблеми и с тези гуми – каза Алонсо, след като преди това обясни, че с твърдия тип медиум нещата са добри и реално е много близо до Ред Бул. – Те може би още имат предимство, но малко, а с твърдите гуми, то е още по-малко – каза испанецът. – Не знам колко близо щях да съм, ако бях завършил обиколката си, може би много близо, но все пак с меките гуми Ред Бул може би имат предимство от около две десети [от секундата], не повече.

Испанецът бе в добро настроение, въпреки че не завърши тренировката снимаше се и се усмихваше в падока. Той уточни още, че за него първото решение за квалификацията и състезанието е да ползва F-duct, но все пак трябва да се проверят още веднъж данните.