Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен финал е целта на Лотус за Сингапур

Двоен финал е целта на Лотус за Сингапур

65
0

Последните пет старта от световния шампионат на Формула 1 ще се проведат извън Европа и Лотус вече са готови за финалното предизвикателство на 2010 г. Английско-малайзийският екип ще се постарае да продължи с добрите представяния, за да завърши годината като най-добър от новите отбори в Гран при.

– Погледът назад към Италия показва, че изходът от надпреварата не бе такъв, какъвто искахме, особено след като уикендът вървеше толкова добре до неделя – призна техническият директор Майк Гаскойн. – Темпото на Ярно [Трули] обаче бе окуражаващо, особено в състезанието, а Хейки [Ковалайнен] направи добро представяне, финиширайки 18-и. За Сингапур искаме и двете коли да стигнат финала, но фокусът ни реално се пренасочи към колата за 2011 г., така че няма да имаме нови елементи за предстоящия старт. Въпреки това смятам, че ще задържим разликата спрямо на-близките ни съперници.

15-ият кръг от сериите е единствената засега нощна надпревара в календара и според пилотите организаторите се справят перфектно с работата си по кръга.

– За феновете тази надпревара е страхотна, защото колите изглеждат супер, а звукът е невероятен по градските улици. Самото състезание е трудно, но се стараем да продължим ежедневието си спрямо европейското време, като спазваме и нормалните си разписания – обясни Хейки.

Италианският му съотборник пък си остана вкъщи след домашната надпревара на Монца, където тренира заедно с приятели.

– Покарахме колелета – добър начин е едновременно да наваксаш пропуснатите новини за близките ти хора и да продължиш подготовката си. Що се отнася до Сингапур, то аз лично много харесвам кръга там, просто е уникален – заяви Ярно.