Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен успех за Ферари във втората свободна сесия

Двоен успех за Ферари във втората свободна сесия

45
0

За първи път от началото на сезона пилот различен от Нико Розберг успя да спечели свободна тренировка. Кими Райконен и Фелипе Маса завършиха петъчния ден на първа и втора позиция, връщайки по този начин усмивките и надеждите в бокса на Ферари. Трети се класира младата надежда на Ред Бул Себастиан Фетел, а за Розберг този път остана четвъртото място.

Температурите и през този час и половина тренировки продължиха да са високи, но времето напомни за себе си, след като над пистата надвиснаха тежки облаци. До порой все пак не се стигна, а няколкото паднали капки не уплашиха състезателите.

На трасето, което традиционно пасва на Ферари, Райконен постигна време от 1:35.707 мин, изпробвайки и по-мекия от двата типа гуми, като свали повече от половин секунда най-доброто време постигано през уикенда до тук.

За първия и втория от първото състезание Бътън и Барикело от екипа на Браун останаха шесто и седмо място, като времената дадени от тях бяха близки до това на Розберг от първата тренировка.

Не толкова силно се представиха и пилотите на Тойота, като Трули постигна 12-и, а Глок 14-и резултат.

От това се възползваха състезателите на Макларън, като Ковалайнен завърши 9-и, а Хамилтън – 11-и.

Изключително разочаровани бяха в екипа на BMW, където Кубица се класира на 17-о място с изоставане от повече от 1,5 сек, а Хайдфелд въпреки направените 37 обиколки остана последен на разлика 2,2 сек от върха.