Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойна победа за Макларън в Монте Карло

Двойна победа за Макларън в Монте Карло

37
0

Двойна победа спечели екипът на Макларън в Гран при на Монако, като Фернандо Алонсо изпревари с малко повече от 4 секунди съотборника си Люис Хамилтън. Трети остана Фелипе Маса с Ферари.
###
Двойна победа спечели екипът на Макларън в Гран при на Монако, като Фернандо Алонсо изпревари с малко повече от 4 секунди съотборника си Люис Хамилтън. Единственият друг пилот на трасето, който остана незатворен с обиколка, бе класиралият се трети Фелипе Маса (Ферари).
Изключително доминиращото представяне на Сребърните стрели донесе 150-ия успех в историята на отбора. Алонсо и Хамилтън бяха начело още от старта и не позволиха и за секунда да бъдат застрашени. Люис понастигаше световния шампион в трафика по улиците на Княжеството, но на практика в нито един момент не бе достатъчно близо, въпреки че остана цели три обиколки повече на пистата преди първите спирания в бокса.
Фелипе Маса от своя страна не се и опита да гони Макларън-ите, обяснявайки след финала, че целта му в конкретната ситуация е била да спечели възможно най-много точки. Той обаче нямаше проблем да е далеч пред съперниците си. Съотборникът му във Ферари Кими Райконен, който вчера допусна грешка в квалификацията и остана 16-ти на грида, се добра до осмото място и спечели точка.
Джанкарло Фисикела продължи с чудесното си представяне за Рено от вчера, класирайки се четвърти, като и той не срещна кой знае какви препятствия по пътя си. Роберт Кубица изпревари съекипника си Ник Хайдфелд в BMW Заубер благодарение на стратегията си, като двамата отново спечелиха точки съответно за съответно петото и шестото си място. Александър Вурц стана седми за Уилямс.
Неочаквано чисто премина цялата надпревара, като само четирима състезатели не стигнаха финала. Витантонио Лиуци (Торо Росо) и Адриан Сутил (Спайкър) се удариха в бариерите при Казиното, Марк Уебър (Ред Бул) счупи скоростна кутия, а накрая отпадна и вторият Спайкър с Кристиян Алберс.