Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане в Заубер заради хидравлични повреди

Двойно отпадане в Заубер заради хидравлични повреди

34
0

Хидравлични повреди и в двата болида С29 на Заубер извадиха от Гран при на Бахрейн Педро де ла Роса и Камуи Кобаяши.

– Темпото в състезанието беше добро. Педро направи интелигентна надпревара и се справи чудесно с гумите. Камуи, който бе с по-твърдия тип, бе принуден да спре още преди първия си планиран питстоп. Сега трябва да анализираме грижите с хидравликата – сподели техническият директор Вили Рампф.

Въпреки неохотното си връщане в F1 като шеф на отбор, и Петер Заубер имаше различни очаквания за първия старт, както всъщност и състезателите му.

– Направих добър старт, но веднага след него загубих позиции – наложи да се да изляза от пистата, за да избегна удар с други болиди. На тревата загубих ускорение и няколко автомобила ме задминаха, така че в 4-и завой на практика бях по-назад. След това С29 бе достатъчно добър, за да се боря за точки, но ме извикаха в пита в 29-я тур заради хидравлична повреда – коментира Де ла Роса.

Японският му съотборник спря още по-рано – в 12-а обиколка от състезанието. Тогава Кобаяши загуби сервото и повече не можеше да превключва скорости. На старта той спечели 4 места, но след това повреди гума и темпото му падна.

– Освен това сега смятам, че щеше да е по-добре да тръгна с меките гуми – Педро бе по-бърз с тях – допълни той.