Начало Други Джейми Чадуик остава в Академията за млади пилоти на Уилямс

Джейми Чадуик остава в Академията за млади пилоти на Уилямс

820
0
Джейми Чадуик
Джейми Чадуик, снимка Уилямс

Джейми Чадуик остава в Академията за млади пилоти на Уилямс. Двукратната шампионка в женския шампионат W Series се присъедини към програмата на легендарния британски тим през 2019 г.

Британката се стреми да стане първата жена, която ще се състезава в F1 от сезон 1992 насам. Последната състезателка от женски пол, която е присъствала в падока на F1 е Джована Амати. Италианката е участвала в три състезателни уикенда с екипа на Брабам, но така и не е успяла да се класира за състезание.

До момента Чадуик е работила в симулатора на Уилямс. 23-годишната британска надежда отново ще се състезава в изцяло женските серии W и ще демонстрира таланта си пред представителите на Формула 1. Тази година всичките осем кръга от шампионата отново ще бъдат част от уикендите за Гран при.

Радвам се, че ще продължа да работя с екипа на Уилямс, казва Чадуик.

През последните три години получих голяма подкрепа от всички в Гроув. Работата в симулатора беше изключително ценна за подготовката ми за състезанията.“

Очаквам с нетърпение да продължа програмата си през целия сезон 2022. Знам, че екипът ще ме подкрепя по време на предстоящата ми кампания във W Series през 2022 г. Наистина съм горда, че ще продължа да представям името на Уилямс на стартовата решетка.“
Another year in blue with @WilliamsRacing 🖊💙 Can’t wait to get to work 🙌🏻 pic.twitter.com/9ar5786Vks

Изключително сме доволни от факта, че Джейми Чадуик ще продължи да бъде част от нашия отбор.“

Нейното изключително впечатляващо представяне във W Series през 2021 г. само затвърди признанието ни за нейния талант и умения. За нас беше огромно удоволствие да участваме в нейния похвален успех.“

Ролята на Джейми в насърчаването на включването на жените в моторните спортове продължава да е изключително важна и достойна за възхищение. Тя е фантастичен посланик на спорта. Очакваме с нетърпение да работим с нея през сезон 2022„, сподели спортният директор на Уилямс Свен Смийтс.

Чадуик ще споделя ролята на развоен пилот в Уилямс с другите членове на академията Логан Сарджънт, Оливър Грей и Зак ОСъливан. В същото време Джак Айткен и Рой Нисани продължават да бъде резервни състезател на Уилямс.