Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Ваулс за причината да не вземе Шумахер: Мик не е специален....

Джеймс Ваулс за причината да не вземе Шумахер: Мик не е специален. Той щеше да е просто добър

5640
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Мик Шумахер не е специален, а Уилямс трябва да инвестира в бъдещето си – това е причината на мястото на Логан Сарджънт да дойде Франко Колапинто, заяви Джеймс Ваулс. Шефът на отбора от Гроув говори подробно на пистата Монца за причините да избере аржентинеца вместо бившия пилот на Хаас.

„Имахме три опции на масата – Лиам Лоусън, Мик и Франко. При Лиам ситуацията с договора му с Ред Бул не ни вършеше работа в конкретните обстоятелства. И това остави другите двама. Мик има сериозно подобрение от времето, когато караше за Хаас – в това няма съмнение. Той върши страхотна работа за Алпин, за Мерцедес и за Макларън. Всичките му адвокати, ако говориш с тях, ще ти разкажат как се е адаптирал и променил. Така че трябваше да се вземе решение дали да сложим Мик в колата. Според мен той щеше да свърши добра работа“, обясни ръководителят на Уилямс.

„Или да инвестираме в пилот, който е част от нашата академия, който е направил стотици, дори хиляди обиколки в симулатора ни, карал е колата. Единственият пилот (освен титулярите), който е карал болида тази година. В данните се виждаше как се представя и че прави значителни стъпки напред.“

„Мисля, че трябва да сме пределно честни. Мик не е специален. Той щеше да е просто добър. Той има много повече опит от Франко, но тук опираме до това, в което Уилямс вярва. Онова, което е сърцето на отбора“, продължи Ваулс

„Отборът на Уилямс винаги е инвестирал в нови поколения пилоти, в младежи. Аз през цялото време говоря за инвестиция в бъдещето на Уилямс. А бъдещето на Уилямс не е инвестиция в миналото. Трябва да се влага в талант, който ни позволява да вървим напред“, допълни още той.

Ваулс каза също така, че смяната на пилот по време на сезон е нещо ужасно и безкрайно трудно и за самия състезател, и за отбора. Най-малко заради това, че руши установената рутина.

„Ние обаче имаме достатъчно опит, за да знаем, че Логан достигна лимита си. Би било почти нечестно спрямо него да продължаваме така. Вижте му лицето в моментите, когато слизаше от болида. Беше дал всичко от себе си, а то не бе достатъчно. Чисто човешки погледнато той абсолютно винаги се е раздавал на 100%, но е съвсем ясно къде се намира. Чисто прекратяване на нещата в момента е правилното решение за всички страни“, добави Ваулс.