Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дженсън установил сериозни щети по пода след финала в Италия

Дженсън установил сериозни щети по пода след финала в Италия

52
0

Дженсън Бътън (Макларън) води почти 35 обиколки в Гран при на Италия, след като стартира чудесно от втората си позиция на грида, но отиде втори при спиранията в бокса и така завърши състезанието. Англичанинът обаче е имал сериозни повреди по дъното на автомобила си от удара в началото, когато Фернандо Алонсо (Ферари) го подпря след старта. Въпреки това Дженсън установи добро темпо, макар да не успя да избяга от испанския си съперник.

– Всъщност не осъзнах колко са сериозни повредите, докато не огледах нещата след надпреварата. Бях доста изненадан, че съм поддържал такова състезателно темпо при количеството повреди в долната част на болида ми. Що се отнася до стратегията, то тя беше оприличена от някои хора на играта на кой ще мигне пръв. Факт е обаче, че колата ни не бе най-бързата в този кръг. Беше възможно да запазя лидерството, но темпото на Фернандо означаваше, че шансовете ми не бяха особено големи. Така че като цяло според мен отборът изигра правилните карти, а набор от фактори доведе до този конкретен изход – разясни световният шампион.

Пилотът на Макларън призна, че е най-удовлетворен от връщането си в борбата за титлата след Монца, като според него битката за нея ще продължи до самия финал на сезона.

(пълният текст на интервюто на Бътън може да откриете в секция Интервюта)