Начало Други Джими Джонсън спечели Дайтона 500

Джими Джонсън спечели Дайтона 500

61
0
Джими Джонсън

Джими Джонсън спечели Дайтона 500 (първи кръг от сериите НАСКАР Sprint Cup) само ден, след като около 30 фенове пострадаха при надпреварата от Nationwide Series. Това бе втора победа за него, докато потеглилата от полпозишън Даника Патрик финишира осма – най-добрият финал на жена в надпреварата. Втори и трети се наредиха Дейл Ърнхард джуниър и Марк Мартин.

Джонсън води в последните 10 обиколки на състезанието. Това бе 61-и негов успех в шампионата, като снощи той записа своя старт №400 в НАСКАР Sprint Cup.

Невероятно е, няма друг начин да го опиша – коментира Джими след финала. – Бях напълно уверен в последните две обиколки, тъй като съм наясно колко бърза е колата ми.

Самото състезание не мина без инциденти, но за щастие нямаше сериозни последици както за пилотите, така и за зрителите.

Патрик бе трета във финалния тур, но в спринта към финала загуби пет позиции. Тя сподели, че неопитността й с колата в този шампионат вероятно й коства място на подиума. Все пак тя отбеляза, че да се задържи в челото през цялата надпревара, както и да води в определен момент, е голямото постижение за нея в Дайтона 500. 30-годишната състезателка бе начело на колоната в продължение на 5 тура към средата на дистанцията. Патрик е първата жена с подобно постижение.

За Ърнхард джуниър пък това бе трето второ място в надпреварата за последните четири години.