Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джон Бътън: Беше много вълнуващо

Джон Бътън: Беше много вълнуващо

58
0
Джон Бътън

Докато Дженсън Бътън празнуваше на подиума, опитвайки с удоволствие от шампанското за победителя, неговият баща Джон пък празнуваше с чаша червено вино. Тази позната сцена се разигра и през днешния ден в Мелбърн.

„Да спечели тук в началото разбира се е чудесно. Това се случва в град, който Дженсън наистина обича“, обясни Джон Бътън пред Sky Sports. „Това беше вълнуващо. Особено, когато на пистата се появи кола за сигурност. Дженсън обаче остана хладнокръвен и продължи да контролира нещата. Когато наблюдаваш отвън обаче е притеснително, питаш се, ще издържат ли гумите и разни такива неща.“

Очакването да бъде премината за последен път старт-финалната линия определено е изпитание за търпението. Радостта в последствие обаче бе голяма.

„Дженсън ми каза преди старта, че чувства известна нервност. Но не нормалната нервност, а по-скоро приятната възбуда. Защото той бе наясно, че разполага с много добра кола и че от тази позиция може да спечели. Сега очаква да повтори в Малайзия“, завършва Бътън-старши и се подготвя за празненството след победата.