Начало Автомобили Услугата за споделени автомобили в София се разраства бързо

Услугата за споделени автомобили в София се разраства бързо

204
0
e-up!,Spark,ДЗИ,ПоршеБГ,споделени автомобили

Ползващите услугата за споделени автомобили SPARK, ще имат на разположение вече 60 автомобила в София. Само за пет месеца съществуване, платформата успя да увеличи двойно автопарка си и да разшири почти двойно зоните, в които може да се наеме или освободи електромобил. Ключова роля за успеха на SPARK имат двата основни партньора ДЗИ, в ролята си на основен застраховател и Порше България, доставчик на електромобилите e-up!. 

„Щастлив съм да заявя, че представянето на SPARK надмина очакванията ни. За пет месеца достигнахме 60 електромобила, над 10 000 регистрирани потребителя, около 150 индивидуални сесии на ден и два пъти по-голяма зона за наем и освобождаване на колите. Изключително сме благодарни на нашите партньори от  ДЗИ, които са една от малкото модерни застрахователни компании в България, които се съгласиха да бъдат партньор на високотехнологична дигитална услуга като нашата и разбира се на Порше Б, които доставят автомобилите и полагат огромни усилия да развият пазара на електромобили у нас. Представянето на SPARK ни дава увереност да си поставим високи цели – 100 електромобила до края на 2018 г., 250 до края на 2019 г.“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK.

 „Горд съм, че ДЗИ е основен застраховател на електромобилите на иновативната и екологична услуга SPARK. Споделеният транспорт става все по-разпространен в света и ние в ДЗИ имаме готовност да подкрепим развитието на тези тенденции и в България. Дигиталната трансформация ще бъде ключова за успеха на застрахователния сектор в идните години. В ежедневната си работа ДЗИ се стреми да отговори на непрестанно променящите се клиентски нужди за интегриране на повече дигитални услуги, което освен до спестяване на време, води и до намаляване на екологичния ни отпечатък върху природата“, заяви Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ. От ДЗИ споделиха и за успехите си в процеса на дигитализиране на услугите си, което спестява време на клиентите им.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на SPARK и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил.”, подчертава Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ, официален вносител леките и лекотоварни автомобили с марка Volkswagen и Audi за България. „Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон.”, допълва Татцер. 

До 2050 година статистиката сочи, че 70% от увеличаващото се население на Земята ще живее в градски пространства. Това поставя ролята на човешката ежедневна мобилност в драматична светлина, както никога досега. Според марката Volkswagen, бъдещето на мобилността е в нашите ръце и в ръцете на производителите на автомобили.  Мобилността трябва да се пресъздаде и открие за нова ера. В нея са най-големите потенциални проблеми, там лежи и най-големият потенциал за промяна и радикални решения.

 Volkswagen е световен лидер с 6.23 млн. доставени автомобила през 2017 г. и всяко действие на немската марка се отразява на милиони хора по света. Повече от 70 години силата на марка е в това да прави технологиите и мобилността достъпни до колкото се може повече хора. С появата си през 20-и век Beetle и Golf изцяло отварят нови страници в достъпността на иновациите и дизайна за масова употреба. И така ще бъде и в бъдеще. Новият най-масов и обичан от хората модел на електрическата трансформация да бъде отново Volkswagen. 

От няколко години насам Volkswagen следва безпрецентна стратегия за инвестиции в разработка на електромобили, автономни превозни средства и мобилни услуги от нова ера за градското население. По-малко от две години ни делят до излизането на електрическото семейство автомобили Volkswagen I.D. – футуристични автомобили с пробег над 500км, достъпна цена и разработени върху архитектура от ново поколение, специално създадена за електромобили. 

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата 15 минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.