Начало Картинг Елитни български спортисти ще участват в благотворително картинг състезание

Елитни български спортисти ще участват в благотворително картинг състезание

204
0

Елитни български спортисти ще вземат участие в уникално картинг състезание, което е съпътстващо събитие от традиционен благотворителен търг на Дарик радио, gong.bg, Спортно шоу Гонг и Ники Кънчев шоу.

На 15 декември (понеделник) от 12:00 часа на най-новата картинг писта в София – „София картинг ринг“ в Ринг Мол – един срещу друг ще се изправят изявени футболисти и спортисти, които ще мерят сили в картинг надпреварата. Те ще дарят и свои артикули, които ще влязат във втората част на благотворителния търг на 18 декември.

Всички футболни отбори в българската А група са потвърдили, че ще имат свои представители, които ще премерят сили на пистата. Лично Георги Иванов-Гонзо ще води групата на Левски. Един от най-големите любители на високите скорости в българския футбол – Иван Стоянов от ЦСКА – ще бъде сред представителите на „червените“. Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков заедно с Михаил Александров и Христо Златински ще защитават честта на шампионите. Другите елитни клубове също ще имат свои представители. Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов и фаворитът за нов национален селекционер Ивайло Петев също са потвърдили участие.

Сред участниците ще са още олимпийският медалист Тервел Пулев, световната шампионка по бокс Станимира Петрова, златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, гребкинята Станилия Стаменова, единствените двама български представители на световното първенство по плуване Нина Рангелова и Мартин Желев, капитанът на националния отбор по тенис за купа Дейвис Тодор Енев, момичета от волейболните тимове на Левски и ЦСКА.

Тити Папазов пък ще предвожда представители на мъжкия и женския баскетболен тим на Левски. Очаква се част от най-добрите атлети на България също да се включат в картинг надпреварата.

Спортният министър Красен Кралев също потвърди присъствие по време на състезанието и ще подкрепи инициативата.

– Силно се надяваме с общи усилия да успеем да съберем спортния елит на България, за да покажем, че спортът е феномен, който освен победи, титли и медали може да обединява хората в благородни каузи – заяви един от собствениците на „София картинг ринг“ Ивайло Цонев, който е един от най-изявените картинг пилоти през годините.

Цонев ще дари за търга уникална автомобилна каска реплика на шлема на трикратния световен шампион в F1 Аертон Сена.

Дарик радио ще дари събраните средства от двете издания на търга на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца“.