Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун и Ди Монтедземоло се върнаха в борда на F1

Екълстоун и Ди Монтедземоло се върнаха в борда на F1

23
0
Бърни Екълстоун, Лука ди Монтедземоло
Бърни Екълстоун и Лука ди Монтедземоло, снимка Ферари

Бърни Екълстоун бе върнат начело на борда на Formula One Group от CVC Кепитъл Партнърс.

84-годишният англичанин напусна редица постове, когато срещу него бе заведено дело за даване на подкуп в Мюнхен (Германия). Сега той отново става главен изпълнителен директор.

През август Екълстоун плати 100 милиона долара и процесът срещу него бе прекратен. Досието му остана чисто.

– Случващото се изглежда става, защото CVC не могат да намерят желаещ да стане председател. Ситуацията е странна, тъй като частен инвестиционен фонд се доверява на 84-годишен човек и няма план за негов наследник, но явно се надяват той да доживее до 100 и да им даде възможност да продължат да си дават огромни дивиденти през идващите години – бе част от коментара на известния журналист Джо Сейуърд.

CVC обяви и още две назначения. Лука ди Монтедземоло се връща като директор, но без изпълнителни функции (non-executive). Той заемаше такъв пост преди в качеството си на президент на Ферари. Маркизът напусна компанията от Маранело, след като я оглавяваше в продължение на 23 години.

Другото назначение в борда е Пол Уолш. Бившият шеф бе спряган за евентуален нов председател на F1, но се отказа от този пост преди още кандидатурата му да се превърне реалност. Той също ще е директор без изпълнителни функции. Петер Брабек-Летмат остава председател на борда.

Ди Монтедземоло и Уолш встъпват в длъжност от 1 януари 2015 г.