Начало Рали Елфин Еванс се надява да използва добре опита на чакъл от Мексико

Елфин Еванс се надява да използва добре опита на чакъл от Мексико

42
0

Елфин Еванс се надява да използва добре опита, натрупан на чакъл по време на рали Мексико.

Еванс и Даниел Барит получиха петминутно наказание след първите отсечки заради смяна на двигател. Заради това те трябваше да догонват съперниците от самото начало. Екипажът започна надпреварата от последна позиция и трябваше да се справи с най-лошите условия на трасето. Въпреки това британците успяха да наваксат голяма част от изоставането си и влязоха в топ 10. Уелсецът бе най-бърз в три отсечки и в крайна сметка се класира девети в ралито. Освен това се надява натрупаният в Мексико опит да му послужи в следващото състезание на чакъл в Аржентина.

„Наказанието направи ралито наистина трудно”, призна Еванс. „Трябваше да излизам пръв в отсечките, но като цяло мисля, че можем да сме доволни от представянето си. За първи път карахме на чакъл с новата кола и завършихме състезанието, като поддържахме добра скорост и взехме три победи в дистанциите. Със сигурност можеше да е далеч по-зле, но натрупахме чудесен опит, който трябва да ни послужи в Аржентина.”

Във WRC2 Ерик Камий подсили втората си позиция в класирането при пилотите. Той води в част от надпреварата, но до финала отстъпи зад Понтус Тидеманд.

„Доволен съм от втората позиция, но в същото време ще излъжа, ако кажа, че не исках победата”, заяви Камий. „За съжаление не се получи. Понтус кара наистина добре, а ние не направихме кой знае колко добра тренировка на последните отсечки. Така че просто не бе възможно да постигнем повече.”

„Въпреки всичко съм доволен от скоростта ни. През първия ден имахме някои грижи, но все пак завършихме състезанието. Освен това се видя, че темпото ни е достатъчно добро, за да се борим за победи на чакъл, а това е чудесна новина. Чувствахме се чудесно, когато всичко работеше като хората.”

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън също бе доволен от представянето на Камий: „Ерик бе наистина впечатляващ. Мисля, че мога да кажа, че когато всичко бе наред, той бе най-бърз от всички. Чудесно е да наблюдаваме как си връща увереността.”