Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун хвърли съмнение върху провеждането на Гран при на Канада през 2017...

Екълстоун хвърли съмнение върху провеждането на Гран при на Канада през 2017 г.

72
0

Мястото на Гран при на Канада в календара на Формула 1 за 2017 г. не е сигурно, заяви управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун. Той обясни, че организаторите от пистата „Жил Вилньов” и Монреал не са изпълнили свои задължения по договор.

Последният контракт на канадското трасе е от 2014 г. и е за срок от 10 години. С него е поето задължение за подобрения по гаражите в питлейна, контролната кула и медицинския център на трасето, които трябвало да бъдат завършени до 2017 г. Стойността на строителните работи се изчислява на 32,6 милиона долара.

Според Екълстоун обаче организаторите няма да са готови за следващия сезон. На въпрос дали Гран при на Канада ще получи зелена светлина за 2017 г., ако реновациите не бъдат извършени, той отговори: „Ще видим”.

„В един договор обикновено има посочени условия – какво трябва да свършат хората. И от двете страни. От страна на града (Монреал) това бе позабравено”, коментира Екълстоун.

Кметът на Монреал Денис Кодер заяви от своя страна, че работата по инфраструктурата на пистата вече е планирана. Той хвърли вината за забавянето върху Екълстоун и промоутъра на Гран при на Канада Франсоа Дюмонтие (вдясно на втората снимка заедно с Кодер, певицата и актриса Шантал Рьоно и съпругата си Шарлин Дюмонтие): „Понякога, когато основният организатор и Бърни Екълстоун не постигат споразумение как трябва да се вършат определени неща, се стига до закъснения. Ще направим добра надпревара и догодина. Ще видите, че градът ще изпълни задълженията си.”