Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Хамилтън вероятно ще вземе трета титла, може и да няма Гран...

Екълстоун: Хамилтън вероятно ще вземе трета титла, може и да няма Гран при на Германия

41
0
Нюрбургринг

Люис Хамилтън вероятно ще спечели трета световна титла във Формула 1 през 2015 г., заяви Бърни Екълстоун. Управляващият търговските права на спорта намекна освен това, че тази година може и да няма Гран при на Германия.

Според 84-годишния англичанин екипът на Мерцедес е с голям аванс спрямо съперниците си.

– Не знам дали (Хамилтън) ми е фаворит, но мисля, че ще спечели. Той е рапър, така че ще привлечем напълно различна публика. Люис ще е добър световен шампион. Мерцедес са свършили чудесна работа със задвижващата си система и всички останали са назад. Не виждам как съперниците ще ги настигнат бързо – обясни Екълстоун пред Скай Спортс. – Може и да стане след три години. Не можем да си позволим да чакаме три, нито две или година.

Бърни не пропусна да каже отново, че иска промяна на задвижващите системи. Той е недоволен от хибридните варианти, които се използват от миналата година и при всеки удобен случай ги напада:

– Ако ми кажете, че имам едно желание, това ще си поискам – смяна на моторите. Честно казано, мисля, че ако тези системи можеха да произведат звука на V8, нещата щяха да са наред. Но с тях не е възможно. Те са изключителни инженерно постижение, но мнението ми е, че това не вълнува особено публиката. Хората искат да гледат добри надпревари, за предпочитане с много шум.

В същото време Екълстоун намекна, че този сезон може изобщо да няма Гран при на Германия, след което се пошегува, че „си имаме Австрия”. Организаторите от Нюрбургринг, където трябваше да е тазгодишната надпревара, не са в състояние да се справят. Тези от Хокенхайм нямат желание да се захващат.

Екълстоун водил нови разговори с хората от Нюрбургринг, но засега няма никаква яснота.

– Ще направим всичко, за да не отпаднат, но в крайна сметка състезанието може да не се случи, тъй като не могат да си позволят организирането му. Не знам каква е причината (за проблемите им), изненадан към. Може би германците бяха свикнали и подкрепяха Михаел [Шумахер] и той им липсва – каза Екълстоун.