Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън раздразнен от забавянето на новия си договор с Мерцедес

Хамилтън раздразнен от забавянето на новия си договор с Мерцедес

38
0

Люис Хамилтън изрази раздразнение от забавянето на новия си договор с тима на Мерцедес. Двукратният световен шампион призна, че работата по контракта едва ли ще бъде приключена преди Гран при на Китай този уикенд.

Английският пилот заяви след надпреварата в Малайзия, че всичко около подновяването на споразумението му с екипа от Бракли е готово на 99,6%. Тогава той бе убеден, че договорът ще бъде оформен в рамките на седмица. Твърди се, че според новия контракт годишното възнаграждение на Хамилтън ще възлезе на малко над 40 милиона долара.

Дни преди третия кръг от световния шампионат на Формула 1 обаче, Люис описа ситуацията около контракта като „трън в з*****а”. Той сам води преговорите с отбора, след като от края на миналата година няма мениджър, грижещ се за тези аспекти на кариерата му.

„Да, след миналото състезание казах, че всичко ще приключи до седмица. За първи път водя преговори сам и идея си нямате колко пъти трябваше да прочета към 80 страници. Невероятно много е и всичко е написано с адвокатски термини, така че, честно казано, в момента всичко това ми е като трън в з*****а”, обясни Хамилтън пред Скай Спортс.

Люис се надява в Шанхай да се върне в челото след загубата в Малайзия. Той посочи, че температурите през уикенда в Китай са значително по-ниски в сравнение с тези на Сепанг, където преди близо две седмици бе дори по-горещо от очакваното.

„Готов съм за надпреварата. Дано се състезаваме с Ферари, които са бързи колкото нас на правите, а темпото им в последния старт бе изумително. Така че се надявам феновете да гледат битка между мен и Себастиан [Фетел]”, допълни англичанинът.